StartUp>Életmód>Így motiváld magad, ha abba akarod hagyni a diétát!
Életmód

Így motiváld magad, ha abba akarod hagyni a diétát!

5
(1)

Mindannyian pontosan tudjuk, hogy milyen nehéz megszabadulni a felesleges kilóktól. A fogyás folyamatán kívül már csak az elindulás és a motiváció megtartása a nehezebb. Mint mindig, a diéta esetében is szükségünk van valamire, ami célként lebeg a szemünk előtt.

Ahhoz, hogy ne adjuk fel az első adandó alkalommal vagy elkerüljük a heti három csalónapot igencsak nagy akaraterőre és kitartásra van szükségünk. A motiváció hiánya pedig nagyban hozzájárulhat az életmódváltás sikertelenségéhez, ezért íme néhány apróság, amely segíthet, hogy ösztökélt legyél a diétád során.

Cél-fal készítése

Csinálj magadnak egy saját falat, ahol a célt és a köztes időszakot egyaránt feltérképezheted. Egy tervezet, amelyre ha rápillantasz azonnal tudod, hogy most hol tartasz és mennyi van még hátra. Töltsd meg példamutató képekkel, motivációs idézetekkel és saját gondolatokkal, amik arra sarkallnak, hogy nem szabad feladnod.

Fotóalbum készítése

Fotózd le magad az indulás időpontjában és keress egy képet, amely hasonlít arra az álomalakra, amit szeretnél elérni. A rólad készült fotót az első, az álomalakos fotót az utolsó helyre illeszd be. Ez segíthet abban, hogy látod honnan indultál és mi a fő cél. Az üres helyeket pedig töltsd meg szintén saját képekkel, amelyekkel könnyen dokumentálhatod az elért eredményeidet. Ha meginognál, csak lapozz az utolsó oldalra!

motivációs album

Kövess be hasznos oldalakat

Bloggereket, közösségi portálokat vagy zárt csoportokat, ahol különböző tippeket és motivációs ötleteket olvashatsz. Ha látod, hogy nem vagy egyedül sokkal könnyebben fogsz továbblépni a nehézségeken. Fontos, hogy érezd tartozol valahova és sokat számít, ha elmeséled a saját történeted, amivel te is inspirálhatsz másokat! Egy-egy kedves szó a rossz napokon felülmúlhatatlan.

Motivációs persely

Igen, jól látod. Nem csak akkor vásárolhatunk malacperselyt, ha fesztiválbérletre gyűjtünk, hanem akkor is, ha a kisebb méretű farmerünkre. Ragaszd rá, hogy hány kilót szeretnél leadni és egy saját taktika szerint dobáld bele a pénzt, de mindenképpen hozd összhangba a kettőt, pl annyi ezrest teszel bele, ahány cm ment le rólad.

persely

Készíts olyan motivációs dolgokat, amelyek meggátolnak abban, hogy abbahagyd a küzdést. Az életmódváltás igen nehéz feladat és nem megy egyik napról a másikra, de ha elég elszánt vagy, véghez viheted, amit elterveztél. A legfontosabb, hogy legyen bármilyen nehéz is, amíg nem éred el a célodat, ne add fel!

Képek forrása: Pinterest

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?