StartUp>Életmód>Az elmélkedés, ami megváltoztatja az életedet – Így meditálj helyesen!
meditálás
Életmód

Az elmélkedés, ami megváltoztatja az életedet – Így meditálj helyesen!

0
(0)

A meditáció a lelki, testi és szellemi egyensúly megtartását és fejlődését segítő lehetőség. A meditálás során egy belső, érzelmi utazásra indulsz, ami közben megismerheted lényed minden apró részletét. Elbújsz a gondolataid forgataga közé, megtisztítod az elméd, majd nyugodtságra és békére lel a tudatod.

Az érzések, amelyek meditáció alatt keletkeznek végig fogságban tartják a tudatalattid, és a rengeteg jótékony hatása mellett, elkalauzol egy olyan csendes világba, amely aztán megváltoztatja az egész életedet. Aki soha nem próbálta a meditálást, az nem is tudja elképzelni, hogy miért ilyen nehéz szavakba önteni ezt az állapotot. A meditáció a most. Azokban a pillanatokban megszűnik minden és csak itt és most létezik.

Ha kezdő vagy, akkor ahhoz, hogy megfelelően tudj meditálni, nem szabad meditációra gondolnod. A kezdetben próbálj meg nyugodt és csendes maradni, valamint csak és kizárólag magadra koncentrálj. Mire a kellő ellazulást elsajátítod türelemre és időre van szükséged, de most segítek, hogyha itt az idő, akkor hogyan kezd el helyesen! Néhány hét koncentráció tanulás után érdemes csak belevágni!

nyugodtság, meditáció

  1. Hunyd le a szemed, próbáld meg lelassítani a légzésed, és figyelj! Amennyire csak képes vagy rá, hozd összhangba a tested és lelked.
  2.  Zárd ki a gondolataidat. Nehéz, de ne gondolj semmire. Általában, ha az ember megpróbál a ‘semmire’ gondolni, olyan helyekre evez el fejben, ahol harmónia van. A meditációhoz pedig ez az egyik legszükségesebb elem.
  3. Lazítsd el a tested minden pontját. A szem- és arcizmaidat, a nyakadat, a karodat, a hátad, a hasad és így tovább…Kezdd fentről lefelé, egészen a fejedtől a lábujjaidig.
  4. Amikor a tested minden porcikája elernyedt, amikor minden testrészed könnyű és finom érzés, akkor kántáld el magadban néhányszor, hogy meditálsz, pihensz és nyugodt vagy.
  5. Kizökkenés esetén kezdd előröl. Semmi nem történik, ha nem rázódsz bele azonnal.
  6. Létezz! Lépj ki az aktív énedből és figyeld önmagadat. Döntések, gondolatok, stressz, szomorúság nélkül, csak légy jelen, mégis valahol máshol.
  7. Majd a meditálás után, lassan és óvatosan térj vissza az éber tudatállapotodba, nyújtózz és nyisd ki a szemed!

Kezdőként órási segítség lehet a számodra a mantrázás, amely által minden hamis és hasztalan gondolat elillan, csupán a mantrázás marad. Szerintem érdemes napi kétszer 10-15 percet meditálásra szánni, hogy kellőképpen megtanuld kezelni a tudatod. Amikor végre megismered a meditáció tökéletes jelentését, teljesen más emberré fogsz válni.

Képek forrása: Pinterest

Még több életmód tanácsért látogass el Lejla blogjára.

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?