StartUp>Életmód>A Gyrotonic mint kiegészítő terápiás módszer
gyrotonic budapest studio
Életmód

A Gyrotonic mint kiegészítő terápiás módszer

0
(0)

Silvia Frosalinak sokféle vendége van firenzei stúdiójában. Vannak akik általános edzésre vagy csontkovácsolásra járnak hozzá, de sokan vannak olyanok is, akik a Gyrotonic módszer miatt látogatják stúdióját. Silvia férje, aki orvos, csontkovács és terapeuta is a stúdióban dolgozik és gyakran küldi Silviához betegeit, hogy a Gyrotonic módszer segítségével gyógyuljanak.

Silvia Frosali mint fiatal balett táncos
Silvia Frosali mint fiatal balett táncos

Silvia balett táncos volt mielőtt a Gyrotonic módszerrel találkozott volna. Egy súlyos térdsérülés után találkozott a Gyrotoniccal még az 1980-as években, mivel a kórházi rehabilitációval nem volt megelégedve: mindenkinek ugyanazokat a gyakorlatokat írták elő és nem foglalkoztak a felső testével és az érzelmeivel sem, pedig mind a testét, mind a tudatát megviselte a sérülés és az azt követő sebészi beavatkozás. A Gyrotonic módszer volt az, ami visszaadta számára a vitalitást lábában, törzsében, egész testében.

A terápia során, egyszer csak megkérdezték tőle, nem akar-e ő is Gyrotonic oktató lenni. Így indult az terápiás és oktatói karrierje. Miközben elsajátította a Gyrotonic módszerét, tanult fizioterápiát és csontkovácsolást is. Ma már saját, 3 napos kurzusokat is tart, Gyrotonic elvei az oszteopátia kontextusában címmel.

Silvia azt javasolja a módszer iránt érdeklődőknek, hogy első lépésként próbálják ki a saját testükön. Ezáltal felfedezhetik mindazt amit a Gyrotonic módszer adhat: a teljes testet és tudatot harmonizáló mozgásforma, mely az egészségeseknek rugalmas és erős fizikumot biztosít, a sérülésekkel szenvedőknek, terápiára szorulóknak pedig meggyorsítja a gyógyulást és felépülést.

A Gyrotonic már Budapesten is elérhető a Gyro Budapest stúdióban.

Forrás: gyrotonic.com

 

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?