StartUp>Tech>Mesterséges intelligencia szűri az állásra jelentkezőket
Mesterséges Intelligencia - machine learning
Tech

Mesterséges intelligencia szűri az állásra jelentkezőket

0
(0)

A munkavállalók keresése alapos átalakuláson megy keresztül mostanában. Mesterséges intelligencia szűri az állásra jelentkezőket a legtöbb amerikai nagyvállalatnál.

A legtöbb amerikai nagyvállalatnál már gépi avatárok kommunikálnak az állásra jelentkezőkkel, mesterséges intelligencia kutat kulcsszavak után az önéletrajzokban és keresi a közösségi médiákon az adott munkára alkalmas személyiségjegyeket.

A kaliforniai DeepSense úgy segít a menedzsereknek a megfelelő jelöltek kiválasztásában, hogy a közösségi médiákon elemzi a jelöltek személyiségjegyeit. A vállalt szerint tudományosan megalapozott személyiségtesztet alkalmaznak a jelöltek elemzésekor.

Ez a gyakorlat jól illeszkedik abba az új trendbe, hogy a toborzó cégek elsősorban nem a jelentkezők képességeit és készségeit, hanem a személyiség vonásait veszik górcső alá.

Azonban Ifeoma Ajunwa, a Cornell professzora, aggódik az új algoritmusok miatt, attól tart, hogy a gépek átláthatatlan döntési algoritmusai még több kárt is okozhatnak, mint akár egy elfogult HR vezető. Szeretné, hogy a tudósok teszteljék és tegyék transzparenssé algoritmusaikat.

A Utah-i HireVue több mint ötven cégnek nyújt mesterséges intelligenciával készített érékeléseket az állásra jelentkezőkről. Az algoritmusuk figyeli a jelentkezők hangnemét, szóhasználatát, arckifejezéseit és összehasonlítja őket azokéval, akik magas teljesítményt nyújtottak korábban az adott pozícióban.

 

Forrás: wsj.com

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

UrbanSiddha
Jóga • Mindfulness • UrbanOrganicGardener
https://www.neo-aeon.hu/

Vélemény, hozzászólás?