StartUp>Életmód>4 tipp, ha nehezen megy az ébredés
Életmód

4 tipp, ha nehezen megy az ébredés

0
(0)

Ha te is azok közé tartozol, akik épphogy lecsukták a szemüket máris csörög az ébresztő, hogy itt az idő felkelni, akkor ismerős a szituáció, hogy bármit csinálsz, mindig ugyanolyan fájdalmas kibújni a meleg ágyból és megpróbálni jókedvűen elindítani a napot.

Sokan azonban azt nem tudják, hogy ez ellen nem felkelés után – tehát nem a reggeli kávé fogja megkönnyíteni a dolgotokat – a legésszerűbb védekezni, hanem még elalvás előtt. Hiszen, ha jól alszunk, akkor könnyebben  és frissebben ébredünk.  Olyan tippeket hoztam most nektek, amik nekem beváltak, mert szomorú a felismerés, de én is jóval többször nyomok szundira, mint kellene.

Mézes-meleg tej 

Amellett, hogy a mézes tej igencsak finom, számos jótékony hatása is van. A pihentetőbb alváshoz is kiváló választás, hiszen a benne található glükóz segíti az agyban lévő triptofán felszabadulását, ami a későbbiekben átalakul szerotoninná és ez utóbbi serkenti a pihenés folyamatát. A szerotonin azonban átalakulhat melatoninná, ami az egyik legismertebb alváshormon. Tehát nem, nem közhely, hogy a mézes-tej a jobb alvást elősegítő csodaszer.

mézes tej

Rendszeresség

Próbálj meg egyfajta rendszerességet kialakítani az alvási szokásaidhoz. Az egyik legjobb, ha minden nap ugyanabban az időben alszol el és kelsz fel, hiszen így stabilizálhatod az alvási ciklusod ritmusát.

Napi aktivitás

Én rendszerint azt veszem észre magamon, hogy ha fizikailag aktív vagyok napközben, akkor estére kellemesen elfáradok, ami hozzásegít a nyugodt és jó alváshoz. A sport segít a stressz levezetésében, a friss levegőn végzett mozgás pedig csökkenti a szorongást, ezért javaslom, hogy legalább napi egy órát töltsetek mozgással és ahogy azt az időtök engedi, tevékenykedjetek a szabadban!

mozgás a szabadban

Nyugalom

Nagyon fontos, hogy lefekvés előtt már ne terheld le az agyad, felejtsd el a munkát, a napi teendőket, a problémákat és minden olyan gondolatot, amelyek felzaklathatnak! Kapcsolj ki és lazíts, ehhez hívj segítségül egy forró fürdőt, egy könnyű és jó könyvet, egy csésze finom teát vagy valami relaxációs zenét.

Ha álmatlansággal küzdötök, a reggel pedig borzasztó nehéz, akkor alakítsátok ki a saját rutinotokat és vegyétek sorba azokat a dolgokat, amelyek a kipihentség mellett és ellen szólnak. Amennyiben a házi praktikák hosszútávon nem működnek, érdemes orvoshoz fordulni.

Képek forrása: Pinterest

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?