StartUp>Egészség>Gyrotonic – egy új módszer a fizioterápiában
Gyrotonic Budapest
Egészség Életmód Startup

Gyrotonic – egy új módszer a fizioterápiában

2.5
(2)

Paul Horvath és Juliu Horvath, a Gyrotonic és Gyrokinesis módszer megalkotóinak sajátságos a hozzáállásuk a fizioterápiához. A módszert sok évnyi tornász, edzői és fizioterápiás tapasztalattal és tudással hozták létre.

Gyrotonic - Paul Horvath
Forrás: www.gyrotonic.com

Paul Horvath a németországi Rheintal klinikán dolgozott először fizioterapeutaként és ahol a Gyrotonic és Gyrokinesis módszer a legfontosabb terápiás módszerré vált.

Nehéz megmagyarázni, hogy ezek a módszerek miért működnek, mivel nem elméletek, hanem elsősorban gyakorlati tapasztalatok hozták létre. A Gyrotonic módszer segít összehangolni az idegrendszer és az izomzat közti kapcsolatot, finomítja a mozgáskoordinációt, egyszerre erősíti és teszi rugalmassá az izmokat és ízületeket.

A belső történések (testi és tudati) mind lenyomatot hagynak és megjelennek a testen. A biomechanikailag és energetikailag helyes mozdulatok, melyek nem gátolják az energia áramlását, pedig tükröződnek a testben, gyógyítva, harmonizálva azt.

A külső ingerek hatására belső aktivitás jön létre. A test száméra leghasznosabb inger a kötőszövetekben jön létre. A kötőszövet stimulálásakor az összes szövetet építjük, mely az egész testre hatással van.

A Gyrotonic lassú és folyamatos mozgásokkal stimulálja a testi és belsőszervi funkcionalitást. A szervi mobilitás mozgékonyságot eredményez az egész testben. Egész kart, lábat, gerincet építünk első és hátsó irányban is, mely energetikai és fiziológiai harmóniát eredményez. De a rendszer persze ennél bonyolultabb ennél az egyszerűsítő magyarázatnál.

A Gyrotonic gyakorlása során teljes mozgásokat végzünk mindhárom dimenzióban, szegmentált lassú mozdulatokkal, különböző intenzitással és feszüléssel.

A Gyrotonic holisztikus mozgásforma, hatással van az egész testre, zsigerekre és mirigyekre. Konstruktív, nem destruktív mozgásforma. Tudatosságot visz a mozgásba, miközben erősíti és rugalmassá teszi a vázizomzatot és az ízületeket.

Gyrotonic Budapest

Minden testi betegség tulajdonképpen a sejt szintű hibás működés eredménye. Minden sejtnek és szövetnek lágy ingerekre van szüksége, feszülésre és elernyedésre. Mindezt intelligensen és lépésről lépésre csinálva, az ember képessé válik kényelmesen érezni magát a testében mind fizikailag, mind érzelmileg.

A Gyrotonic alapelvei megegyeznek a Kundalini jóga és más tradicionális mozgásformák elveivel. A mozgás a legjobb gyógymód és a Gyrotonic mozgás nagyban hozzájárul ehhez. A Gyrotonic nem csak egyszerű gyakorlat, hanem tanulságos is egyben. A komplexitás és kapcsolódás mértéke nagyrészt a gyakorlón múlik.

Paul Horvath, a Gyrotonic módszer megalkotója, is minden nap gyakorolja saját módszerét. Elmondása szerint, már napi 30 perc gyakorlás is csodákra képes, megfiatalítja és egyensúlyba hozza az egész testét.

A Gyrotonic és a Gyrokinesis módszer már Budapesten is elérhető a gyógyulni és fejlődni vágyóknak, a Gyrotonic Budapest stúdióban.

Forrás: Gyrotonic.com

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 2.5 / 5. Szavazat szám: 2

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

UrbanSiddha
Jóga • Mindfulness • UrbanOrganicGardener
https://www.neo-aeon.hu/

Vélemény, hozzászólás?