0
(0)

Még mielőtt ágyba bújnál azon stresszelsz, hogy sikerül-e elaludnod? Számolod a bárányokat, altatót szedsz vagy mindenféle trükköt kipróbálsz annak érdekében, hogy időben álomra tudd hajtani a fejed? Eljött az ideje, hogy kipróbáld az alváskövetést, amely a digitális egészségmozgalom egyik leghatékonyabb és legkényelmesebb része.

Vajon Neked is szükséged van alváskövetésre?

Nem csak Neked, de mindannyiunknak szüksége van alváskövetésre, mivel mindenki alszik éjszaka, és idővel minőségi és mennyiségi kérdések merülnek fel ezzel kapcsolatban.

  • Fontos, hogy minden éjjel 8 órát aludjunk?
  • Hétvégén ki tudjuk pihenni a hétköznapi kialvatlanságot?
  • A legenda igaz, miszerint a sajt valóban okozhat rémálmokat?
  • A szundítás valóban nem hatásos?

A MedicalFuturist weboldalán válaszoltak ezekre a kérdésekre, amikből megtudhatjuk, hogy Gallop arról számolt be, hogy az 1950-es évekhez képes egy órával kevesebbet alszunk. Ezt tetézi, hogy nagyon sokan vannak, akik iszonyatosan keveset alszanak – főiskolások, egyetemisták, technológiai szektorban dolgozók és a Szilícium-völgyben élők -, mondván, hogy eleget alszanak majd, ha meghaltak. Nos, kutatások alapján kiderült, hogy nem lehet kipihenni hétvégén a kimaradt alvást és nincs szükségünk minden éjjel nyolc órás alvásra. Valójában, még nem tudják, hogy a szervezet mennyi alvásidőt igényel.

De hogyan is lehetne egy sablont húzni erre, amikor minden szervezet, test és igény más és más? Itt jön képbe az alváskövetés!

alváskövetés

Kísérletezz az alváskövetéssel!

Nem kell azonnal a technológiához nyúlnod, elsőként szentelj nagyobb figyelmet az alvásra, hogy optimalizálni tudd!

Használj alvó app-ot!

Az alvásérzékelő helyett kezdj ingyenesen elérhető applikációkkal, amelyek tökéletesen elvégzik a feladatukat az első időszakban: felfedezik az értékes információkat az alvással kapcsolatban, mint például nyomon követik a könnyű és mély alvást, rögzítik, ha horkolsz, vagy beszélsz, és felébresztenek az okos-ébresztő segítségével, ha alvászavarok jelentkeznek.

Elemezd az eddigi eredményeidet!

Az alvás követése egy igazi élmény. Megismered a szokásaidat, és sokat tanulsz arról, hogy ezek miként befolyásolják az alvás minőségét. Mi történik, ha valamit iszol vagy eszel lefekvés előtt? Mi van, ha sportolsz? Vagy, ha a közösségi médiát pörgeted az ágyban? Jegyezd meg ezeket a nem túl fontosnak tartott, de igazán lényeges információkat, hiszen hatással vannak az alvásra és kulcsfontosságúak lesznek a javuláshoz.

Szerezz be egy alvásérzékelőt!

Ha sem az alvó app, sem a szokások megismerése nem segített azon, hogy nem tudsz aludni, akkor eljött az ideje, hogy vásárolj egy alvásérzékelőt.

Az alvásérzékelő segítségével egy pontos alvásminta mérést végezhetsz, amellyel egy teljesen a saját és szervezeted igényeihez kialakított rugalmasan alvó üzemmódot hozhatsz létre. Ennek hatására annyi időt töltesz az ágyban, amennyire szükséged van, és az intelligens ébresztő reggel energikusan és frissen kelt fel.

alváskövetés

Ne légy szkeptikus, aludj jól és megváltozik az életed!

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: www.medicalfuturist.com

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?