StartUp>Életmód>Ezeket ki kell próbálnod! – Legjobb őszi latte-k
Életmód

Ezeket ki kell próbálnod! – Legjobb őszi latte-k

0
(0)

A hűvös őszi délutánoknál már csak a hűvös őszi, meleg kávés délutánok a jobbak. Nagyon sokféle és finom latte különlegességet tudsz megkóstolni a kávézókban, de hidd el, hogy sokkal jobban esik, ha te készíted el magadnak és még csak ki sem kell hozzá mozdulnod otthonról. 

Nagyon nehezen tudtam kiválasztani ezt a két receptet, hiszen annyi ízletes latte-t próbáltam már, de úgy érzem szükséges megmutatnom, hogy bizony van élet a Pumpkin Spice Latte-n túl.

Édesburgonya Latte

Hozzávalók (3 személyre):

  • 200 g édesburgonya
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 8-10 szem mandula vagy mogyoró
  • 500 ml mandulatej
  • frissen főzött kávé
  • tejszínhab a díszítéshez
  • mandula- vagy diószeletek a díszítéshez

Elkészítés:

A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, összekockázzuk majd megfőzzük. Amikor készen van, összeturmixoljuk a magvakkal, fűszerekkel és a tejjel. A frissen főzött kávét csészékbe töltjük, a burgonyás folyadékot ráöntjük és az egészet összekeverjük. A tetejére mehet a hab és a díszítés, hogy a külleme még extrább, az íze pedig még krémesebb legyen!

Édesburgonya latte

Almás-Karamellás Latte

Hozzávalók (3 személyre):

  • 1 nagy alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • frissen főzött kávé
  • mandulatej
  • 1 teáskanál barna cukor
  • tejszínhab a díszítéshez

Az öntethez:

  • 3 evőkanál cukor
  • egy kis darab vaj
  • 100 ml tejszín
  • vanília aroma

Elkészítés: 

A négy hozzávalóból öntetet készítünk: a cukrot felhevítjük, amikor karamellizálódik hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Ezután kevergetés mellett azonnal hozzáadjuk a tejszínt, végül az aromát.

Az almát megpucoljuk, megmossuk aztán a cukorral és fahéjjal megpároljuk. Ha készen van, akkor  a karamellöntettel jól összedolgozzuk. Nyugodtan átmehetünk rajta botmixerrel is, nem baj, ha az alma pépes lesz. A csészékben a forró kávéra öntjük a masszát, hozzáadjuk ízlés szerint a tejet és krémesre keverjük. A tetejére habot nyomunk és meglocsoljuk még karamellöntettel. Mennyei!

Almás-karamellás latte

Próbáljátok használni a fantáziátokat és kísérletezzetek különböző italokkal! Az ízük mellett a jó időtöltésért is bőven megéri! 🙂

A következőkben bemutatok majd néhány forrócsoki receptet is! 🙂

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?