StartUp>Életmód>Így legyél újra kreatív!
kreatív
Életmód

Így legyél újra kreatív!

5
(1)

Amikor a művész szóhoz képet is társítunk, akkor valamiért egy kissé őrült, egy kissé kiegyensúlyozatlan, egy kissé kialvatlan személy jelenik meg. Azonban, még ha hihetetlennek is tűnik, mindannyiunkban megvan a kellő kreatív véna. Igen, benned is!

A különbség csak annyi, hogy van akiben ez a szellem kisebb, míg van, akiben jóval nagyobb. Néha azonban mindenki eljut arra a bizonyos mélypontra, ahonnan nagyon nehéz felállni. Ezért hoztunk most néhány módszert annak érdekében, hogy visszatalálj kreatív önmagadhoz, légy festő, tetováló, író, építész, fényképész, vállalkozó, komikus vagy épp politikus.

Engedd a „magokat” kicsírázni!

Esténként az ágyban mindannyian fantáziálunk. Arról, hogy mit kellett volna mondani annak a bunkónak, aki elvitte az autó visszapillantóját. Arról, hogy mit kellett volna válaszolni a srácnak, aki a kávézóban próbált flörtölni. Arról, hogy chili helyett miért barbecue szószt kellett volna az ételbe tenni. Ezek amolyan ötletek, magvak, amelyeket, ha hagyunk szépen kicsírázni. Egy-egy helyzet, és az arról való ábrándozás ihleti meg a kreativitásunk alapjait, egy könyv új sztoriját, egy dal új szövegét, egy festmény új alapjait.

Adj helyet az elmédnek!

A kreativitás szempontjából különösen fontos, hogy összhangban legyünk az elménkkel. Ha ellentmondásos a szív és az agy, akkor káosz fog születni remekmű helyett.

így legyél újra kreatív

Találd meg a saját kreativitásodat!

Nem mindenki ért a festészethez úgy, mint a táncoláshoz. Mindenki másban találja meg a szenvedélyt és a tehetséget. Fogadd el, ha nem tudsz szépen rajzolni, de kiváló vállalkozó vagy. Mind a kettő ugyanolyan kreativitás, csak mások a feladatok.

Légy magabiztos!

Higgy abban, hogy bármit is fogsz teremteni, az elképesztő lesz!

Légy merész!

Elsőként magadnak dolgozz, de aztán készíts valamit a világnak. Adj valamit az emberiségnek magadból és a tehetségedből. Engedd el a félelmeidet és légy bátor!

Légy termékeny!

Alkoss, alkoss és alkoss! Ne állj meg egy háznál, egy képnél vagy egy könyvnél! Minél többet alkotsz, annál könnyebben találod meg a közönségedet!

Tarts szünetet!

Ne várd meg, amíg már nem lesz ihleted. Időközönként szükséged van pihenésre, hogy aztán újult energiával kreálj dolgokat!

Képek forrása: Pinterest

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?