StartUp>Életmód>A kulcs, hogy sikeres legyen az állásinterjúd
Jó állásinterjú
Életmód

A kulcs, hogy sikeres legyen az állásinterjúd

5
(1)

Tippek állásinterjúra. Amikor keressük a tökéletes pozíciót, gyakran úgy érezzük, hogy ezt pont nekünk találták ki. Elküldjük a kiválóan felépített önéletrajzunkat és a hibátlanul, a képességeinkre reflektáló motivációs levelünket, majd behívnak egy személyes elbeszélgetésre.

Száz százalék helyett, száztíz százalékot nyújtunk, minden kérdésre megfelelő választ adunk és úgy hagyjuk el a helyszínt, hogy semmi nem állhat közénk és az álommelónk közé. Aztán mégis… Egy elbukott állásinterjú. Majd még egy. Végül már nap, mint nap feltesszük magunknak a kérdéseket, hogy mit ronthattunk el? Ki az, aki többet tudott, mint mi? Mit nyújtott ő, amit mi nem? Mivel volt jobb nálunk? De ezekre a válaszokra nem találunk kérdéseket és felesleges is ezen gondolkoznunk.

Inkább bele kell képzelnünk magunkat a munkaadó helyébe, és azon érdemes rágódnunk, hogy mi mit keresnénk a potenciális munkavállalóban? Mi lenne a legnagyobb erénye? Őszinteség, humor, bizalom, karizma?

Mind jó válaszok, de a Medium szerint nem helyesek.

Egyértelmű, hogy mindenki más munkaerőre vágyik, mást csodál és mást tart fontosnak, azonban vagy három tulajdonság, ami minden más dolgot leköröz. Ez az a három dolog, ami összevetve szül egy varázslatos személyt, aki lehet intelligens, kedves, magabiztos és tekintélyt parancsoló egyszerre.

Sikeres állásinterjú

  1. Megélés: ez az élmény az emberiség legnagyobb csodája. A társadalmi siker nélkülözhetetlen kelléke. Az empátia mindig közelebb hozza az embereket, jó érzés tudni, ha valamiben nem vagy egyedül. És, ha van egy dolog, amit mindannyian szeretnénk, az az, hogy ne legyünk egyedül. Amikor empatikus emberekről beszélünk, akkor nem csak azokra gondolunk, akik gondoskodnak egymásról, hanem azokra is, akik néha emlékeztetnek arra, hogy érdemes együtt lenni és feszegetni a határainkat. Ez egy olyan egyedi képesség, amely segít, hogy mások szívébe belelássunk, hogy másik szemein keresztül ismerjük meg a világot és tapasztaljuk meg, amit mások gondolnak. Az empatikusság az együttérzés, a szeretet és kapcsolat centruma, amely fontos előfeltétele az őszinteségnek.
  2. Alázatosság: a folyamatos növekedés, fejlődés, tanulás és kedvesség gyökere. Arról való meggyőződés, hogy az elméd nem nyitható meg és mindannyian egyenlőek vagyunk, és az igazságtalanság valaki ellen az igazságtalanság minden ellen. Az alázatos emberek bebizonyítják, hogy a munkájuk magukért beszél, a saját szenvedésük ellenére képesek sztoikusak maradni, éppen ezért tudják, hogy az élet törékeny éppen ezért olyan értékes. Az alázat a tudatlanságot elfojtja, ezáltal kegyelmet termel.
  3. Kíváncsiság: kíváncsiság nélkül nem lehet valaki elég modern és nem lehet elég lenyűgöző. Kíváncsiság nélkül lehetetlen, mert a kíváncsiság egy új művészet, kultúra, tudás, szépség vagy kapcsolat iránt, elengedhetetlen keresletet hoz létre. Azok az emberek, akik kíváncsiak és nyitott gondolkodásmóddal rendelkeznek mesterekké, polimerekké, vezetőkké válhatnak. A kíváncsi ember hallgatni akar, elnyelni, bemeríteni és áthaladni, mert túl nagy ez a világ, hogy megelégedjenek valamivel, ahol még nem jelenik meg az új.

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: www.medium.com

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?