StartUp>Életmód>13 tipikus probléma az életben és a megoldásaik – I. rész
Életproblémák
Életmód

13 tipikus probléma az életben és a megoldásaik – I. rész

5
(1)

Mindenkinek a maga problémája a legnagyobb problémája, szokták mondani. De vannak olyan problémák, amelyek hasonlóak. Ezek mindig is voltak és mindig is lesznek, lehetetlen őket kikerülni.

Reggel felébredsz és megreggelizel, közben kiborítod a kávét. A nagy rohanásban otthon hagyod a pénztárcádat. Beérsz a munkahelyedre és elolvasatlan problémákkal találkozol az e-mail fiókodban. Belenézel a tükörbe és problémát látsz az arcodon, a bőrödön. Problémát a postán, a bankban, a nappaliban, az edzőteremben…mert tipikus életproblémái mindenkinek vannak. De az a jó ezekben a problémákban, hogy mindegyiket meg lehet oldani. És, hogy melyek ezek? Erre adunk most választ a Medium segítségével.

Probléma – Nem érted el a célodat

Az, hogy felállítasz magadnak egy célt, még nem egyenlő azzal, hogy el is tudod érni. Az igazán nagy célok egy igazán rögös út végén várnak rád, de ez az út a legszebb. Az a cél azonban, amelyet könnyen elérsz, nem tölt fel valójában semmivel.

Megoldás:

Vedd a célt, amit nem értél el és próbáld meg újra, csak más megközelítéssel. A legjobbak is nehezen érik el a céljukat, az teszi őket naggyá, hogy nem adják fel.

problémák és megoldások

Probléma – Valaki kritizál

Ha bele akarsz vágni a nagyvilágba és sikeressé válni, akkor előkerülnek a kritikusok. A sikered arányos a kritikusok számával, ezt sose feledd. Ha valami újba kezdesz, valami ismeretlenbe akkor egyre többen fognak értetlenül állni előtted és egyre többen igyekeznek majd lebeszélni a „lehetetlennek tűnő” terveidről, mert szerintük te nem vagy erre képes, te nem rendelkezel olyan adottságokkal vagy mert minden perc küzdés csak felesleges időpocsékolás.

Megoldás:

Nem lehetsz szimpatikus mindenkinek, akivel életed során találkozol. Ha valaki áll a színpadon, az a közönség 25%-ának szimpatikus, 25%-a nem figyel rá oda és a maradék 50% úgy gondolja, hogy egy idióta, annak ellenére, hogy nem is csinált semmit. A kritika nem minden esetben rossz. Tanulni kell belőle, nem pedig félni tőle.

Probléma – A karriered megingott

Akár vállalkozó vagy, akár tanuló vagy éppen egy irodában tevékenykedsz, előfordul, hogy a pályafutásod egyik pillanatról a másikra becsődöl. Azok a dolgok, amiket nem lehet előre megjósolni és felkészülni rá, sajnos bármikor bekövetkezhetnek.

Megoldás:

Lehetőséged van új kapukat kinyitni, hiszen ha a karriered soha nem kuszálódik össze, akkor életed végéig ebben a kényelmi zónában maradsz és nem próbálsz ki semmi mást. Egy elbocsátás lehet annak az előjele, hogy itt az ideje a saját lábadra állni.

problémák és megoldások

Folytatjuk!

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: Medium

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?