StartUp>Életmód>Gyors tippek, hogy ismertté váljon a blogod
tippek, hogy ismertté váljon a blogod
Életmód Internet Startup

Gyors tippek, hogy ismertté váljon a blogod

3
(3)

Egyre többen foglalkoznak szenvedélyesen az írás szépségével és válnak szabadúszó bloggerekké. Sőt, egyre több cég és vállalat, újság és rádió keresi fel a bloggereket egy-egy közös együttműködésre, amelyekből aztán hatalmas pénzek születnek. 

Ahhoz azonban, hogy a blogodat megtalálják a szponzorok, olvasottá kell tenni. A sikerességhez vezető út pedig bizony rögös és nehéz, de kitartással és kellő elhivatottsággal minden lehetséges.

Mutatjuk, hogyan!

Inspirálj másokat!

Találj olyan témá(ka)t, amiben jártas vagy. Írj olyan dolgokról, amivel inspirálhatod az embereket vagy segíthetsz másoknak, hiszen az olvasók leginkább azokat a tartalmakat részesítik előnyben, amelyek megoldást kínálnak a problémájukra. Legyen ez magánéleti vagy épp munkával kapcsolatos.

Tartsd a kapcsolatot a látogatóiddal!

Szervezz nyereményjátékokat, jelentkezz be hozzájuk élőben, tarts közönségtalálkozókat és kérd ki a véleményüket!

tippek, hogy ismertté váljon a blogod

Posztolj rendszeresen!

Az organikus elérés egyik alappillére a gyakori posztolás. A havi egy cikkel nem sok mindent érsz el, de ha ügyes vagy, akkor hetente tudod frissíteni a fórumodat. Sőt, ha meg tudod tervezni, hogy melyik nap, hány óra környékén kerül ki a legújabb tartalmad, az emberek bízni fognak benned és várni fogják a tőled már megszokott időpontot.

Marketing!

Az egyik legfontosabb és egyben a legnehezebb feladat mind közül. Sokan nem merik saját magukat promózni, mert félnek a visszajelzésektől és nem szeretnék nagy dobra verni az egyelőre alig látogatott blogukat. Te ne ess bele ebbe a hibába! Egy-egy kisebb kampány vagy egy meghirdetett Facebook poszt nagyon sokat dobhat a látogatottságon. A legrosszabb termékeket is eltudják adni, ha jól vannak reklámozva, neked pedig egy szuper blogod van, szuper tartalommal, tehát aggodalomra semmi ok.

+1 Építsd megfelelően a közönséged!

Valójában ez nem is egy plusz pont, csupán az egész lényege. Nagyon szép karriert befuthatsz egy jó bloggal, a legfontosabb az, hogy találd meg azt a közönséget, akik Te meg akarsz szólítani, akiknek valami pluszt akarsz az életükbe adni. Ezután pedig foglalkozz velük, hiszen ők a sikered kulcsa!

Képek forrása: Pinterest

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 3 / 5. Szavazat szám: 3

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?