3.5
(2)

Szomorú, de be kell ismerni, hogy az emberek többsége nem igazán szeret idehaza kirándulni és városokat felfedezni. Ez egyrészt azért van, mert az utazás egyenlő számukra külfölddel, másrészt, mert nincsenek tudatában annak, hogy mennyi gyönyörű és izgalmas hely van itthon, ami csak arra vár, hogy meglátogassák! És, hogy valóban elhiggyétek mi is egy igazán különleges ország vagyunk, most csak azokat a Bakancslistás helyeket hoztam el Nektek, amiket főként ősszel érdemes megcélozni!

Vétyemi Ősbükkös

A  szigorú védelem alatt álló, igencsak szemet gyönyörködtető erdő a Tormafölde határában található, a MAORT-út közelében. Az erdőrészlet különlegessége az, hogy minden, amit látunk az a természetnek köszönhető, ugyanis nem történt immáron negyven éve erdőgazdálkodási tevékenység. Óriási méretű bükkfákat, rovarokat, madarakat és gombákat is megcsodálhatunk a kontinentális klímájú erdőrezervátumban. A mesébe illő színek miatt, ilyenkor ősszel kivételesen szép!

Bakancslistás helyek - Vétyemi ősbükkös

Krisna-völgy

A látványba pillanatok alatt bele lehet szeretni. Az egész hely olyan leírhatatlan nyugalmat, békességet és harmóniát áraszt, hogy ha egyszer eljuttok ide, biztosan lesz következő alkalom is. A 150 fő hívőből álló lakosság szeretete és kisugárzása egy olyan távoli kultúrába kalauzol el bennünket, amilyennel még nem találkoztunk. Ezekhez és a gyönyörű tájhoz képest az ínycsiklandó ételek már szinte mellékesek. Alig hisszük, hogy létezik ilyen csodavilág!

Bakancslistás helyek - Krisna völgy

Rudabányai bányató

Igazán kivételes helynek számít hazánkban, hiszen jelenleg ez a legmélyebb  – 60 m – állóvize Magyarországnak. A kristálytiszta és türkizkék Tengerszem mellett, Rudabánya a 12 millió éves emberszabású majom maradványai miatt is híres. A bányászat abbamaradását követően az élővilág lassacskán feléledt, azonban csak néhány halfajtát tekinthetünk meg a tóban, hiszen a víz hőmérséklete és tápanyag szegénysége nem megfelelő az élőlények számára. Ezt a hiányt azonban bőven felülmúlja a cserjék és fák sokasága, illetve ezek ragyogó színvilága. Tökéletes őszi kirándulóhely!

Bakancslistás helyek - Rudabányai bányató

Ne féljetek Magyarországon barangolni, mert kevés annál nagyobb boldogság létezik, mint, amikor a saját hazádban fedezel fel különleges és gyönyörű helyeket! Irány kirándulni!

Képek forrása: Google és Pinterest

Egyéb forrás: www.zalaerdo.hu, www.krisnavölgy.hu, www.utazom.com

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 3.5 / 5. Szavazat szám: 2

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?