0
(0)

Addig, amíg nem próbálod ki, el sem tudod képzelni, hogy mennyi mindent adhat a jóga. Egyensúlyt, harmóniát, testtudatot, nyugalmat, szellemi frissességet és a test és lélek egyesülését. Ezeken felül, pedig képes egy olyan belső utazásra invitálni, amely minden alakalommal egy picit megváltoztatja az életedet.

Hiába állítják sokan – legfőképpen azok, akik sosem csinálták -, hogy a jóga egyszerű, mint az egyszeregy, ez nem igaz. Nem jó ötlet, hogy tudatlanul leülj a TV elé, és megpróbálj pózokat, gyakorlatokat véghezvinni anélkül, hogy a legfontosabb dolgokat megtanultad volna. A jóga segít abban, hogy a már elsajátított tudás mellett, egy olyan határozott testtudatot hozz létre, amely hozzájárul a kiváló életformához és a későbbi gyakorláshoz. Ezt a mozgásformát sosem késő elkezdeni, ahány gyakorlója van, annyi szemlélete is, az viszont biztos, hogy aki egyszer rászánja magát, az hamar megtalálja a hozzá leginkább passzoló típust.

jóga

Mégis mi a jóga lényege?

Leginkább az elménk uralása, amit legkönnyebben légzéstechnikával és a mozdulatainkra irányuló figyelemmel érhetünk el. Nem tudod kivédeni, hogy napközben elkerüljenek a stresszhatások, a problémák, de a jóga sokat segít ezek feldolgozásában. Az a személy ugyanis, aki jógát gyakorol sokkal könnyebben birkózik meg a gondokkal és boldogabban éli meg a mindennapjait. Nem mellesleg, jóval nyitottabb az emberek felé, megtanul őszintén szeretni és a mozgás miatt érzett testi változás csak hozzájárul ezekhez.

A jóga segítségével könnyen elsajátíthatod a meditáció technikáját, amelynek köszönhetően megtanulod figyelmen kívül hagyni a rohanó világot és ráérzel, hogyan ne gondolj semmire. Ez a jóga egyik legfontosabb alappillére. Amikor, már sikerül azt az állapotot elérned, hogy kiűzd a fejedbe újra és újra előtörő gondolatokat, akkor már nagyon sokat tettél magadért.

Kezdetben érdemes tanár vagy jógaoktató segítségét kérned, hogy ne okozz több kárt vele, mint hasznot. Ha megfelelő türelemmel állsz neki, akkor rövid időn belül Te is átérezheted mit adhat a jóga egy ember számára, s ezáltal szabadabb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élhetsz.

jóga

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: www.urbanjogi.hu

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?