StartUp>Egészség>Itt az új őrület, a „snack edzés”
Lépcsős edzés
Egészség Életmód

Itt az új őrület, a „snack edzés”

3
(2)

Ha azok közé tartozol, mint a legtöbb amerikai, aki messziről elkerüli az edzőtermeket, akkor tudod, hogy ennek a lustaságon kívül számos oka lehet. Az edzés megkezdéséhez számos dolgot teljesítened kell: helyszínre való odautazást, ruházat, felszerelés biztosítását. És akkor jöjjön a legalább 30, maximum 60 perc mozgás. De szerencsére itt az új őrület, a snack edzés!

De gondoltál már arra, hogy a napi néhányszori lépcsőzés segíthet?

A Medium közzétette, hogy azok a kanadai tudósok, akik segítették a nagy intenzitású, intervallum edzés népszerűsítését, új kutatást jelentettek be, egy olyan módszert, amely támogatja a fizikai alkalmasság megtartását és korrigálását, az „edzés snack”-et.

Valóban, először érdekesen hangzik az elnevezés, de hamar megérted, miért kapta ezt a titulust. A McMaster Egyetem kutatóinak nemrégiben megjelent tanulmányukban megállapították, hogy a fizikai mozgás rövid ütemei – mint például a lépcső használata lift helyett – hatékonyan javíthatják a személyek fitness szintjét.

Sőt, a közelmúltban végzett vizsgálatok alapján kijelenthetjük, hogy az edés snack csökkentette a vércukor szintet és a vérnyomást, így hatékonyabbnak bizonyul néhány esetben, mint egy 30 perces edzés.

A McMaster tudósai egészséges, ülő munkát végző felnőtteken kísérleteztek, akiknek a feladatuk volt, hogy másszanak háromszor három lépcsőfordulót, majd tartsanak egy négy órás pihenőt. Mindezt gyakorolják hat héten keresztül. A másik csoport a szintén ülő munkát végzők, de semmit nem edzők csoportja volt.

5 százalékos javulás volt megfigyelhető a keringési szervrendszeri mozgás szempontjából, amely azt vizsgálja, hogy milyen hatékonyan mozog az edzés során a szíved és működik a tüdőd. 12 százalékkal javult az edzési toleranciájuk és a funkcionális teljesítményük is.

Ahhoz, hogy valóban biztosat lehessen állítani, jóval több kutatásra van szükség, de Michele Olson Huntingdon College, a Montgomery, Alabama vezető klinikai professzora szerint, az eredmények biztatóak és azt mondta, hogy hasonló eredményeket látott a formálisabb edzésprogramok tanulmányaiban is.

Tiana Gonzalez, személyi- és crossfit edző pedig azt mesélte, hogy a snack edzés, nem csak a fizikai, de a szellemi képességeinket is nagyban befolyásolhatja.

Lépcsőzésre fel!

Képek forrása: Pineterest

Egyéb forrás: www.medium.com

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 3 / 5. Szavazat szám: 2

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?