StartUp>Életmód>Idén is megrendezték a Startup Safarit Budapesten
Startup Safari Budapesten
Életmód Startup

Idén is megrendezték a Startup Safarit Budapesten

5
(1)

Április 17-19 között rendezték meg immáron negyedik alkalommal a Startup Safari Fesztivált Budapesten azon érdeklődők számára, akik szerettek volna megismerkedni érdekes és tehetséges cégekkel, emberekkel vagy szakmákkal.

A Startup Safari egyébként 2012-ben indult Berlinben és a lényege az, hogy az érdeklődők megismerhessék a startupok világát valódi munkakörnyezetben, minél tágabb értelemben. Azóta már 25 városban megrendezték, mint péládul Rómában, Sao Paulóban vagy Rigában.

Legfőképpen a kreatív-kultúra, a startup-ipar, az infokommunikációs szektor volt jelen, illetve az ezek köré felépült üzleti szolgáltatások és társadalmi ügyek. A Startup Safari több, mint 300 programmal és 100 helyszínen várta  a látogatókat, akinek a száma megközelítőleg 5000 körül lehetett. Részt vettek rajta alapítótagok, befektetők, szabadúszók és a tudományos élet egyes képviselői, akikkel volt lehetőség beszélgetni akár egy kávé elfogyasztása során.

A korábbi évekhez hasonlóan áprilisban is tematikus útvonalak voltak a segítségünkre a tájékozódás terén, ahol megtalálhattuk többek között az életmóddal, az oktatás jövőjével, a dizájnnal, a technológia és gasztronómia közötti kapcsolattal, a mesterséges intelligenciával, a termékfejlesztéssel, a marketinggel, az ipar 4.0-al, illetve az automatizációval összefüggésben lévő témákat is. Ezáltal minden érdeklődő maga döntheti el, hogy mely témákat szeretné meglátogatni és meghallgatni a cégeket vagy előadókat.

A mesterséges intelligenciáról például Daniel Dippold , aki a Kairos Társaság vezetője, kinek a keze alá mintegy 6000 startup vállalkozó tartozik, ennek értelmében meglehetősen jól látja a céltudatos vállalkozókat leginkább érdeklő témákat, innovációkat és kérdésköröket.

A munkalehetőségeken és a karrierválasztáson kívül tehát a Startup Safari egy kiváló kapcsolatépítő fesztivál is volt, hiszen olyan összeköttetések alakulhattak ki az érdeklődők között, mint amik másoknak évek alatt -sem- sikerülnek.

Kezeket fel, ki volt közületek?!

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: Műszaki Magazin

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?