StartUp>Életmód>A digitális oktatási eszközök hatása a diákokra
3D nyomtatás
Életmód Tech

A digitális oktatási eszközök hatása a diákokra

5
(1)

Egy magyar cég kampányának keretein belül épül egy 3D-s társasjáték, amit diákok terveznek és ennek eredményeképpen többször is előfordul, hogy a hétvégéket is az iskolában töltik. CraftUnique Kft. biztosít Craftbot nyomtatókat a tanulók számára, hogy a feladatot teljesíteni tudják.

A legjobb az egészben, hogy ezeket a Magyarországon gyártott és a magyar mérnökök által tervezett nyomtatókat a legügyesebbek meg is tarthatják. 

Évekkel ezelőtt a 3D nyomtatástól és az ehhez kapcsolódó projektektől még viszolyogtak az oktatási intézmények, sőt még Magyarországon sem használták olyannyira, mint külföldön. A gyerekek viszont ezzel ellentétben nagyon kíváncsiak a digitális oktatási eszközök használatára, ez abból is jól látszik, hogy gyakran maradnak bent hétvégéken is az iskolában, csakhogy a 3D-s társasjátékot tökéletesíthessék. Amikor megérkezett a 3D-s CraftUnique nyomtató, a gyerekek máris munkához láttak és másnap egy elkészült húsvéti nyuszis, kinyomtatott tárgyról tettek közzé fényképet. Ez ugyancsak azt bizonyítja, hogy a magyar oktatásban igenis van kereslet a 3D-s nyomtatásra.

A 2017-ben elindított CraftUnique társasjáték-készítő pályázatnak a fő célja az volt, hogy a digitális eszközökkel könnyebbé tegyék a gyerekek számára a tanulást. Tíz középiskola került 2019-ben kiválasztásra a pályázatban, akik számára biztosították a társasjáték kivitelezéséhet az imént már említett Craftbot nyomtatókat. Másfél hónap áll az oktatási intézményüknek rendelkezésükre, hogy magukba szívják a 3D nyomtatással kapcsolatos tudnivalókat. Ehhez egyébként a cég nagyban hozzájárul, videós távoktatással és egyéb konzultációs lehetőségekkel. A feltételek sorát erősíti, hogy a tanárok és diákok elkészítsenek egy olyan komplex, sajátos és különleges társasjátékot, amely valamelyik tantárgyhoz kapcsolódik, legalább négyen tudnak vele játszani és 25%-ban a 3D-s nyomtatóval készüljön. A pályamunkákat május végéig lehet beküldeni, az eredményeket pedig június 8-án ismerik meg a versenyzők, ekkor vehetik át nyereményüket, egy saját Craftbot 3D nyomtatót.

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: StartupOnline

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?