StartUp>Életmód>Bakancslistás helyek Magyarországon – Téli kiadás
Életmód Kiemelt

Bakancslistás helyek Magyarországon – Téli kiadás

5
(2)

Télen elég gyakran előfordul velünk, hogy csak annyi időt töltünk a szabadban, amennyit muszáj; elmegyünk boltba, elsétálunk az autóig, megkeressük a legközelebbi tömegközlekedést. Hideg van, sötét van és fáradékonyabbak vagyunk. Azonban ezek a gyönyörű bakancslistás helyek motiváljanak arra, hogy kimozdulj otthonról és felfedezd a tél csodáit!

Ez szinte mindenkire jellemző, mert valóban jól esik egy szuper könyvvel vagy egy izgalmas filmmel bekuckózni az ágy sarkába és meginni egy forró teát. Viszont, nagyon fontos, hogy ezekben a hónapokban is kellő időt töltsünk a levegőn, hiszen nincs is jobb, mint a hóban sétálni a kivilágított városban. Azaz van. 

Kirándulni a hegyekben, szánkózni, síelni, snowboardozni, meleg kakaót inni egy hüttében és ezekhez nem is szükséges külföldre utazni, ugyanis Magyarországon is megannyi csodaszép hely van, ahová télen érdemes ellátogatni.

Megyer-hegyi tengerszem

Egy különleges túrával összehasonlítható élmény, amely célpontja a 6,5 méter mély tó, amit magas -akár 70 m- sziklafalak vesznek körül. A bánya történetéről és a tengerszem kialakulásáról egyaránt olvashatunk a Malomkő tanösvényen keresztül. Nyáron is, de télen abszolút lenyűgöző!

bakancslistás helyek

Börzsöny

A 864 méter magas Nagy-Hideg-Hegy a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén található, és ez a Börzsöny harmadik legmagasabb csúcspontja. Egy szintén túravonalon is megközelíthető kirándulóhely, amely remek kikapcsolódás mindenki számára.

bakancslistás helyek

Velencei-tó

A Velencei-tó a meleg időben is igen népszerű látnivaló, de ha nem próbáltad még ki télen, akkor eljött az ideje! Ha a hőmérséklet kedvező, akkor a tó gyönyörűen befagyott jégpályáját is használhatod!

bakancslistás helyek

Normafa

Télen-nyáron kitűnő választás egy nagyobb sétára, ahol az utad a 477 méter magas Szabadság-hegynél fejeződik be. Érdemes egyszer-egyszer ellátogatni ide, hiszen meseszép kilátás nyílik a tájra.

bakancslistás helyek

Felsőtárkány

Területének egyik része a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik, ahol az állat- és növényvilág igazán változatos kincsnek számít. Télen hó takarja be az egész erdőrészt és hosszú percekig el lehet veszni a látványban. Minderre pedig csak ráadás a Felsőtárkányi-tó különleges szépsége és Eger városunk közelsége.

bakancslistás helyek

Képek forrása: www.femina.hu, www.utazómajom.hu, www.nlcafe.hu, www.welovebudapest.hu

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 2

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?