StartUp>Életmód>6 tipikus probléma az életben és a megoldásaik – II. rész
Életproblémák
Életmód

6 tipikus probléma az életben és a megoldásaik – II. rész

5
(1)

Az előző részt a karrier ideiglenes becsődölésével fejeztük be. Ebben a részben pedig folytatjuk azoknak a tipikus életproblémáknak listáját, amelyek sokunkkal előfordultak már és amelyekre megoldást is írunk.

 

Pénzügyi probléma

Szinte mindenkivel megesik, hogy néha több pénze van, néha kevesebb. Számtalan tanulmány kimutatta, hogy nem a pénz az, ami az életed lényege, hanem az értelem, a szeretet és a boldogság. A pénz nem elégíti ki a személyes, érzelmi szükségleteket. Ez nem azt jelenti, hogy nem fontos, mert mind tudjuk, hogy nagyon az, de nem szabad, hogy ez lebegjen csak a szemed előtt, ez álljon az életed középpontjában.

Megoldás:

A pénz hiánya segít abban, hogy ráeszmélj, mi az, ami fontos és mi nem. Ha nincs elég pénzed, akkor ételre költöd  a pénzed, hogy a családod jól lakjon és nem újabb, haszontalan autóvásárlásra, ami nem is tesz igazán boldoggá. Megtalálod az apró dolgokban is az értéket és egyszerre leszel kreatív. A pénzügyi problémák megoldása az, hogy tekintsd a pénzt ajándéknak és a pénz megszállottja helyett, légy az, aki látja az élet lényegét.

Egészségügyi probléma

Amikor az egészséged valódi problémává alakul, akkor kíváncsi leszel, hogy mi okozhatja a folyamatos magas vérnyomást, a fejfájást vagy a fáradtságot. Az egészségügyi kihívásokat bárki, bármilyen élethelyzetben megtapasztalhatja. Az egészségre vonatkozó ősi stratégiák viszont még mindig nem változtak, nincsen rejtély, csak az emberek lustultak el az egészségükkel foglalkozni.

Megoldás:

Bármi is történt vagy történik vedd a kezedbe az irányítást. Tartsd magad a vizsgálatok rendszerezett idejéhez, szedj vitaminokat, étkezz egészségesen, mozogj sokat és igyál megfelelő mennyiségű folyadékot! Keresd meg a betegséged lelki okait!

Véget ért egy kapcsolat

Az emberek kevés százaléka találkozik az  igazival, de még ez a kevés százalék is túlesik néhány szakításon előtte. A szív egymillió darabra törik, amikor rájössz, hogy már nem szeret, hogy megcsalt vagy az élet körülményei ellenetek vannak. A fájdalom, a toxikus elszigeteltség, a kedvtelenség ilyenkor az emberi érzések realitása, és annak szükségessége, hogy életben tartsuk a fajunkat.

Megoldás:

A szíved ugyan megtört, de ne hagyd, hogy így maradjon. Adj időt magadnak, amíg visszatalálsz az énedhez, aztán találd meg a szerelmet. Akár többször is. A kapcsolatokra szükséged van, hogy megértsd, mi a valóság.

életproblémák

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: Medium

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?