Ki az, aki ellen tud állni egy finom spagettinek? A hagyományos, paradicsomos spagetti is óriási kedvenc a gasztronómiában, de ez a felturbózott recept talán még azt is túlszárnyalják. Itt ez ideje, hogy megkóstolj valami újat, nemde?
Az igazság az, hogy ez egy vegetáriánus recept, de aki úgy érzi nyugodtan feldobhatja egy kis csirkemellel, mert úgy is mennyei!
Karamellizált-hagymás spagetti tál
Hozzávalók (két személyre):
- 1 csésze fodros kel
- másfél csésze gomba
- egy teáskanál rozmaring
- fél csomag spagetti tészta
- két közepes fej hagyma
- két evőkanál vaj
- két evőkanál olíva olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
Profi weboldal karbantartás
- Tisztítsd meg a zöldségeket!
- A gombát és a kelt darabold össze, a hagymát karikázd fel!
- A hagymát az olívaolajon és vajon karamellizáld, amíg szép aranybarna színe nem lesz!
- Add a hagymához a kelt és a gombaszeleteket, párold-pirítsd össze, majd szórd rá a rozmaringot!
- Eközben főzd meg a tésztát!
- A kifőtt tésztát keverd a zöldségekhez!
- Add hozzá a fűszereket és egy jó adag reszelt sajtot!
- Tálald friss rozmaringgal és sajttal!
+1 TIPP: Ha a csirkemelles verziót próbálod, akkor kockázd fel a csirkét, párold meg és a kellel meg a gombával együtt add hozzá a hagymakarikákhoz! Ha fokhagymát is karamellizálsz még finomabb az egész!
Ugye, milyen gyors és egyszerű?
Ha van egy könnyű tésztarecepted, oszd meg velünk!