Végérvényesen itt a tavasz. És a summer body szezonhoz illő alakformáló receptek. Korlátlan posztok jelennek meg nap, mint nap arról, hogy mennyien kezdenek el ilyenkor odafigyelni a testükre. Amondó vagyok, szerintem erre nem csak tavasszal kellene figyelmet fordítani, hanem az év minden napján.
Na, de most segítek azoknak, akik nemrég kezdtek el készülni a nyári formára és unják a sok salátát. Megnyugtatlak benneteket, nem csak a zöldség és gyümölcs kombinációk diétásak a világon, hanem megannyi egészséges étel van, amik közül válogathattok. Íme, néhány recept, amelyek ízletesek és nem mellesleg segítenek az alakotok fitten tartásában!
Mediterrán töltött paprika
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 200 g rizs
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 1 paradicsom
- 1 pritamin paprika
- 6 db nagyobb paprika
- fűszerek ízlés szerint (javaslat: fokhagymapor, chili, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, só, bors)
- olívaolaj
- parmezán
- tejföl
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a rizst, plusz pont, ha pergős lesz, mert könnyebben lehet vele dolgozni. A hat darab paprikát megtisztítjuk, kivágjuk a belsejét és eltávolítjuk a tetejét, hogy kényelmesen meg lehessen tölteni. A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk, sóval-borssal ízesítjük és serpenyőben megpirítjuk. A pritaminpaprikát, lilahagymát és paradicsomot felaprítjuk és összekeverjük a rizzsel és a csirkemellel. A rizses ragut ízlés szerint fűszerezzük, majd a paprikába töltjük. A tetejét tejföllel lekenjük, majd parmezánnal meghintjük. 30-40 percre, egy 180 C-fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Profi weboldal karbantartás
Zöld fűszeres tepsis édesburgonya
Hozzávalók:
- 1 kg édesburgonya
- 250 g darált pulyka
- 200 g főzőtejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb vöröshagyma
- só
- bors
- zöld fűszerek
- olívaolaj
- reszelt sajt
- tejföl
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, félbe vágjuk és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk és megpároljuk. A fokhagymát szintén apró kockákra vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zöld fűszereket és egy marék reszelt sajtot, és addig kevergetjük lassú tűzön, amíg be nem sűrűsödik. A tejszínes szószt a pulykával összekeverjük. A megfőtt burgonyákat felkarikázzuk és egy kivajazott tepsiben a felét leterítjük, erre ráöntjük a darált húsos ragut, majd a burgonyák másik felét is ráhelyezzük. A tetejére szintén zöld fűszerekkel ízesített tejfölt rakunk, majd jó alaposan megszórjuk sajttal és 180 fokon, előmelegített sütőben elkészítjük.
Folytatás következik!
Képek forrása: Pinterest