StartUp>Pénzügyek>Eltűnhet a középosztály a következő évtizedekben
automatizálás középosztály
Pénzügyek Politika Tech

Eltűnhet a középosztály a következő évtizedekben

5
(1)

A 2018-as Stratégiai Befektetői Konferencián, Karen Harris a 2030-as éveket a demográfia, az automatizálás és az egyenlőtlenségek ütközésének évtizedeként aposztrofálta. 

Az 1980-as években kezdődött demográfiai és automatizálási trend következményeként a világ átalakulóban van és a kínálat-korlátos gazdaság idővel átalakul kereslet-korlátossá. A csökkenő munkaképes korú népesség és az egyre költséghatékonyabb automatizálás súlyosbítja a vagyoni egyenlőtlenséget, csökkenti a keresletet és fékezi a gazdasági növekedést, aminek jelentősek lesznek a társadalmi és gazdasági következményei.

Az automatizálás rövid távú nyertesei a jól képzett, magas jövedelmű rétegek lesznek, míg az alacsony jövedelműek a folyamat vesztesei lesznek, ami jelentős társadalmi feszültségekhez fog vezetni. Végső soron, az automatizálás a vállalkozásoknak se fog segíteni, mert valakinek meg kell vennie a robotok által készített termékeket és amikor az alsó és középosztályok jövedelme csökken a fogyasztásuk is csökkenni fog. Az eredmény, egy kereslet-korlátozott gazdaság.

A jelenlegi emelkedő produktivitás elfedheti a növekvő egyenlőtlenségeket és a megszűnő munkahelyeket, de végül a munkanélküliség miatt csökkenő keresletet nem fogja tudni ellensúlyozni a növekvő termelékenység.automatizálás középosztály

Tíz-húsz éven belül a munkaerő 25%-a veszítheti el munkáját az automatizálás miatt.

A befektetőknek és vállalatoknak ideje feltenniük a kérdést: kik lesznek az ügyfeleim a következő évtizedben?

 

Forrás: Forbes.com

 

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

UrbanSiddha
Jóga • Mindfulness • UrbanOrganicGardener
https://www.neo-aeon.hu/

Vélemény, hozzászólás?