StartUp>Egészség>Egyre több helyen megtalálhatóak az okos élelmiszerek
Okos élelmiszer
Egészség Startup

Egyre több helyen megtalálhatóak az okos élelmiszerek

Az Okos Élelmiszerek Kft. ügyvezetője, Szakács Tamás bejelentette, hogy nagy számú kereskedelmi partnerrel bővült azoknak a stratégiai partnereknek a köre, akik az okos élelmiszereket gyártják és forgalmazzák Magyarországon.

A Vitajó márka legelső termékei, a Vitajó cipók a Kerekes Kft. franchise rendszerének több száz boltjában – Privát, Privát Max és Cél – lesznek megtalálhatóak. De sokan felteszik a kérdést, okos élelmiszerek? Mégis mit jelent ez?

Fiziológiai hatások

Szakács Tamás árulta el, hogy: „E termékek attól okosak, hogy amellett, hogy finomak és teljes gasztronómiai értékűek, jól körülhatárolható területeken konkrét és aktív egészségügyi, élettani előnyöket nyújtanak fogyasztóiknak.”  A legelső okos élelmiszerekkel a Hajdúsági-Sütödék Csoport cégei jelentek meg 2017-ben Magyarországon, a Smart Food névre keresztelt kutatási program keretein belül. Tavaly az Év 100 legérdekesebb magyar innovációja közé került be ez az egészséges koncepció, nemrégiben pedig a negyven legelismertebb innováció közé jutott a Magyar Innovációs Nagydíjon.

Okos élelmiszer

Eladási adatok

A fent említett Vitajó cipókból már hatványozottan több, mint három millió került eladásra. Egy különleges gyártó-piaci franchise rendszer bevezetését kezdték el tavaly a cégcsoport tagjai. Ennek az a lényege, hogy jogilag jól meghatározott feltételek mellett, engedélyt adnak más hazai és külföldi sütőipari cégeknek, hogy ezeket az egészséges termékeket gyártsák és forgalmazzák saját üzleteikben.

Ezek a speciális kenyerek Magyarországon már több, mint 1700 üzleten kaphatóak, s ezekbe beletartozik a Privát bolthálózata és két multi cég kereskedelmi hálózatainak hipermarketjei.

Képek forrása: Pinterest

Egyé forrás: StoreInsider

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazat szám:

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?