StartUp>Internet>Facebook>Nem érdekli a Facebook-ot, hogy mi a jó az embereknek
Facebook botrányok
Facebook Internet

Nem érdekli a Facebook-ot, hogy mi a jó az embereknek

5
(1)

A Facebook körüli minden botrány egy újabb botrányt szül, amelyek folyamatosan megváltoztatják a felhasználók magatartását és hozzáállását az oldalhoz – de a vállalatot ez mind hidegen hagyja.

A legfrissebb vita részletei szivárogtak ki a múlthéten, de a Medium szerint nehéz volt nyomon követni az egész folyamatot. A lényeg, hogy a legismertebb szociális média óriásnak sikerült elérnie az eddigi negatív hírek csúcspontját: ha minden igaz, akkor kizsákmányolták az ártatlan gyerekeket, korlátozták az átláthatóságot és ismét megsértették a felhasználók magánéletét.

A legriasztóbb az, hogy ilyen tevékenységek mellett, rekord mennyiségű bevételre tesz szert a platform, és tulajdonosa.

Facebook botrányok

A Reveal beszámolója szerint:

„A Facebooknak többéves erőfeszítésébe tellett, mire kialakította a játékot, ahol a gyerekek a szüleik pénzéből több száz vagy több ezer dollárt és eljátszottak-elvesztettek. A játékfejlesztők lehetővé tették, hogy a gyerkőcök a szüleik engedélye nélkül pénzt szerezhessenek. A közösségi média vára ezt barátságos csalásnak írja le, s mind ezt azért teszi, hogy maximalizálja a bevételeket.”

Napokkal később a Facebook a ProPublica újságíróit vágta le egy olyan eszközről, amit maga a ProPublica fejlesztett ki annak érdekében, hogy megismerje és aztán nyilvánossá tegye, hogy kik fizetnek a Facebookon a hatalmas politikai kampányokért, reklámokért és, hogy miként befolyásolják a hirdetők a szavazókat, hogy potenciálisan eldöntsék a választásokat. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Facebook letiltotta az újságírókat annak érdekében, hogy még véletlenül se érthessék meg az oldal hazug műveleteit.

Mindezek után még azzal is szembesülnünk kell, hogy a TechCrunch bejelentette, hogy a Facebook illegálisan fizetett havonta az embereknek, főként a 13 évnél fiatalabb korosztálynak, hogy telepítsenek le egy VPN nevű alkalmazást, ami által a Facebook mindent sikeresen lekövet: a felhasználók telefonjait, adataikat, üzeneteiket, hívásaikat és webhely látogatásaikat.

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?