StartUp>Tech>Berendezések, felületek, egészségügy – Erre számíthatunk a jövőben
futurisztikus
Tech Tudomány

Berendezések, felületek, egészségügy – Erre számíthatunk a jövőben

4.7
(9)

A futurisztikus felületek és kijelzők jövője még sohasem volt ennyire izgalmas és érdekfeszítő, mint most. Ahogy az most megvalósulni látszik, a jövőben minden külsőt képesek leszünk vezérlőpanelre csatlakoztatni.

Mire számíthatunk?

Bővített valóság kijelzők, átlátszó érintőképernyők, alakváltó épületek, digitális tetoválás, élő szervezetek, rezgő információs panelek, kivetítők és még sok más van tervben, de ezek vajon milyen előnyökkel és hátrányokkal járhatnak?

Hogyan képzelik el a jövő felszínét?

Ha a jövő megjóslására gondolunk, mindenkinek elsőként a látnokot jutnak eszébe. Nos, most is bizonyos látnokokról van szó, akik már részletesen elképzelték a futurisztikus külsőt, mind a megjelenítőknek és a képernyőknek, s a jövőben játszódó filmekben kaphatunk belőlük némi ízelítőt. A természet és a technológia kombinációja a felületek forradalmi használatát mutatja be kedvenc filmjeinkben. Christian Brown építész és tervező azt nyilatkozta, hogy a rendezők nem feltétlen mutatják meg a jövőt, csupán azt, ami jól néz majd ki a képernyőn. Így, bár, az irány egyértelműen átlátható, minimalista, talán kissé holografikus megjelenítés, de van azonban sok már trend is, ami egyáltalán nem hiszi a sci-fi jóslásokat.

futurisztikus

Intelligens fa és alakváltó asztallap

A ma látható egyik irány az, hogy az objektumok közötti határok elmosódnak. Nem tudod majd megmondani, hogy ez csak egy egyszerű polc vagy egy űrhajó vezérlőpultja. Már vannak olyan projektorok, amik bármely felületet érintő képernyővé alakítanak. Egy japán startup bemutatta a CES-nél a Mui Smart Displayt, amely hasonlít egy fadeszkára, ha éppen nem aktív, egyébként meg  egy okos fűrész.

Az MIT Media Lab T Material egy csoportja létrehozta a Transform projektet, amely egy alakváltó asztallapot foglal magába, ami mozgásérzékelő szenzorokkal van felszerelve, így megváltoztathatja az alakját és bármikor képes áthelyezni a fizikai tárgyakat a felületén.

Papírérzet és mozgó épületek

Az elektronikus tárgyak és a személyes használatra szánt hagyományos cikkek közötti homályos határok máshol is megjelennek. Például a jelenlegi technológia nem csak a megjelenést képes lemásolni, hanem a papír érzetet is. Így megválhatsz a notebookjaidtól és támogathatod az Amazon esőerdőit, de mégsem kell feladnod a papír érzését.

Az építészek forgó felhőkarcolót hoznak létre Dubaiban, aminek a nézete minden nap változik. A tervet 2008-ban jelentették be és a várható befejezés dátuma 2020. Már nem kell sokat várnunk!

futurisztikus

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: www.medicafuturist.com

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 4.7 / 5. Szavazat szám: 9

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?