Rengetegen vannak, akik szeretnek főzni, de sajnos MÉG nem tudnak. Ez azonban nem probléma, hiszen – azt nem írom, hogy könnyen, de – meg lehet tanulni, ha meg van benned a szükséges lelkesedés. Ha te is számtalanszor megkaptad már, hogy túl sós, túl sótlan, túl híg vagy éppen túl sűrű, akkor ezek az egyszerű receptek Neked valók!
Egy ételt sokkal egyszerűbb elrontani, mint azt elsőre gondolnád, ugyanis rengeteg mindenen múlik, hogy egy étel finom és maradandó emlék legyen. Ha többé nem akarsz elvörösödni a főztöd miatt, amikor az asztalt körbe üli a család, akkor tarts velünk és sajátítsd el ezeket a könnyen elkészíthető, ízletes recepteket. Egy biztos, ha mindent úgy csinálsz, ahogy le van írva, akkor a tesztelők tuti megnyalják mind a tíz ujjukat!
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 db karfiol
- 0,5 kg darálthús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 tojás
- egy bögre rizs
- 1 nagy doboz tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A rizst elkészítjük, a karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük, majd mindkettőt félretesszük. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd egy fél deci vizet öntünk rá és zsiradékára pirítjuk. Így lesz finom szaftos! Ezután hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Beletesszük a sót, borsot, fűszerpaprikát és darálthús. Vizet öntünk rá és megpuhítjuk. Amikor készen van összekeverjük a főtt rizzsel és egy kivajazott tepsiben a karfiol felére borítjuk. A rizses masszára jöhet a karfiol másik fele, erre pedig a tojásos-tejfölös keverék. Végül jó sok sajttal megszórjuk és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe!
Profi weboldal karbantartás
Lecsós csirke
Hozzávalók:
- 4-5 db csirkecomb
- 2 teáskanál kakukkfű
- 2 db nagy fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 pritaminpaprika
- 2 tv paprika
- 2 paradicsom
- 1 cukkini
- 1 nagy tejföl
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk és kevés olajon hirtelen pirosra sütjük. A zöldségeket megmossuk, összekockázzuk és fűszerezzük, majd összekeverjük és a felét egy hőálló tálba borítjuk, erre jön a hús aztán megint a zöldségek, végezetül pedig az egészet leöntjük tejföllel. Előmelegített sütőben – 180 fok – körülbelül egy órán át sütjük.
Próbáld ki a recepteket, garantálom, hogy nem fogsz csalódni! Hamarosan jövök a következő résszel!
Képek forrása: Pinterest
Egyéb forrás: www.konyha-kezdoknek.hupont.hu