StartUp>Életmód>Az internetes kozmetika és szépség a jövő fürdőszobájában
Életmód Tech

Az internetes kozmetika és szépség a jövő fürdőszobájában

jövő fürdőszobája
0
(0)

Ebben  a pillanatban biztos, hogy nem tudod elképzelni, hogy ilyen találmányokkal bővül a piac a jövőben, pedig a kutatók már régóta fejleszgetik a tökéletes készülékeket, amelyek megkönnyítik a létünket a jövő fürdőszobájában. 

Tudom, elég érdekesen hangzik, hogy egy intelligens tükör megmondja, hogy mit viselj, a bőrszkennerek felismerik a számodra legmegfelelőbb bőrápolási termékeket, a WC-k kiküszöbölik a vizeletvizsgálat szükségességét és, hogy a bioprintek segíthetnek a kozmetikai vállalatoknak az állatkísérletek megszüntetését. A jövőbeli technológia nagyban megfogja változtatni a higiénikus szentélyeinket, de nézzük meg azt, hogy ez miként fog megtörténni!

Intelligens tükrök

A tendenciák csúcspontja az intelligens tükrök megjelenése a jövő fürdőszobájában. A Memomi ügyvezető igazgatója elmondta, hogy úgy véli, hogy már a következő évben láthatjuk az első csatlakoztatott fürdőszobákat, amelyek intelligens tükörrel rendelkeznek – főként luxusszállodákban. Annak szemléltetésére, hogy milyen tükrök jelenhetnek meg a L’Oreal két változatot mutatott be: az egyik tükör a hajszínt változtatta meg, a másik a tökéletes smink képét illesztette a személyek arcára.

Bőrszkennerek és hajszűrők

A Neutrogena SkinScanner-je az okos telefonnal van összekapcsolva, úgy nagyítja meg a bőrt és méri meg a nedvességtartalmát. A Kérastase személyi diagnosztikát készített a fejbőr és hajszálak minőségének ellenőrzésére mobilalkalmazás formájában, és létrehozott egy élőközvetítésű kamerarendszert, amely a szakembereknek szól.

Személyre szabott kozmetikai termékek és szépségápolási cikkek intelligens használat céljából

A genomika személyre szabja a szépségjavaslatokat is, hiszen a vállalatok kezdik használni a szépségközpontú DNS készleteket. A Lancome nemrégiben elindította szolgáltatását a személyre szabott alapozó gyártásához, így sikerül meghatározniuk a tökéletes bőrszínt. Az ügyfelek a nedvesség és lefedettség három szintje közül választhatnak: természetes, közepes és teljes. A Lancome erre közel 72.000 kombinációval rendelkezik.

Intelligens fogkefe

A Kolibree elektromos fogkefe gondoskodik a fogaid megfelelő ápolásáról, úgy, hogy a sörtéket a megfelelő módon használja felfelé és lefelé, a gyerekeknek eközben pedig szórakoztató játékokat kínál. A Colgate ezt továbbfejlesztette, és létrehozott egy app-kompatibilis fogkefét, amely mesterségesen hozzá segít ahhoz, hogy elvégezd a megfelelő szájápolást és a folyamatos használat miatt alkalmazkodik a felhasználók sajátos szokásaihoz.

Intelligens mérleg

A Withings intelligens mérlege méri a súlyt, a testösszetételt (zsír-izom) és a pulzusszámot, végül az adatokat az okostelefonra irányítja.

Digitális toalett

Ezek a kifinomult készülékek sokféle funkciót biztosítanak a használók számára: fűtött ülés, meleg vizes fúvóka, emelő és csökkentő ülés, életjel- és egészségügyi paraméter mérés, mikrochipek a vizelet elemzéséhez.

jövő fürdőszobája

Ezek az eszközök nem egyszerre és nem azonnal jelennek meg, de ideje hozzászoknunk, hogy évek múltán nem leszünk egyedül a fürdőszobában.

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: www.medicalfuturist.com

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?