Az első részben két – tepsis zöld fűszeres édesburgonya és mediterrán töltött paprika – igazán finom és egészséges alakformáló receptet olvashattatok, hiszen nyakunkon a nyár és rengetegen fognak bele életmódváltásba, hogy elégedettek legyenek a tükörben viszontlátott testükkel.
A véleményem még mindig ugyanaz, érdemes ezt nem hónapokra megváltoztatni, hanem egy egész életre. Ugyanis a hosszútávú munka és kitartás mindig eredményesebb, mint a pillanatnyi fellángolás. Azoknak írtam ezt a receptes cikket, akik még az egész elején vannak, vagy azon gondolkoznak, hogy belevágnak, de meg vannak rémülve, hogy zöldségen és gyümölcsön kívül semmi laktatót nem ehetnek.
Szeretném bebizonyítani Nektek, hogy az egészséges, alakbarát ételek is ugyanolyan ízletesek lehetnek, mint más, kevésbé healthy kaják. Jöjjön tehát két újabb recept!
Brassói aprópecsenye zellerből
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 nagyobb zellergyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 csipet füstölt chili por
- zellerlevél
- 1 evőkanál fokhagymasó
- olívaolaj
Elkészítés:
Profi weboldal karbantartás
A zellergyökeret kockákra vágjuk, megtisztítjuk, majd egy zacskóban alaposan összerázzuk a fokhagymasóval, sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 C fokon megsütjük. A vöröshagymát és fokhagymákat összedaraboljuk, majd megdínszteljük. A csirkemell filét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, fűszerezzük és a hagymára tesszük pirulni. Ha elkészült a sült zeller, a csirkemellhez adjuk, picit még összepirítjuk, majd petrezselyemmel és a zellerlevéllel megszórjuk.
Spenótos-sajtos zabpehely pizza
Hozzávalók:
- 60 dkg zabpehely
- 2 dl tej
- 3 g élesztő
- 2 dl víz
- csipet só
- csipet cukor
- paradicsomszósz
- bazsalikom, oregánó és bors
- reszelt sajt ( tipp: használj parmezán és mozzarella keveréket!)
- friss spenót
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
Elkészítés:
Turmixgép segítségével, közepesen durvára daráld le a zabpelyhet a tésztához! A tejet melegítsd fel, add hozzá a cukrot és az élesztőt futtasd fel benne! Majd add hozzá a zabpelyhe. és a vizet, és pihentesd egy fél órán át, hogy a zab megszívja magát! Miután megdagadt a zabpehely a masszát tedd egy sütőpapírral bélelt formába, és nyomkodd bele. A paradicsomszószt, az összetört fokhagymát, egy evőkanál olívaolajat és a fűszereket keverd össze és kend meg vele a pizzatésztát. Szórd meg spenótlevelekkel és jó sok sajttal! 200 fokra előmelegített sütőbe tedd 10-15 percre, míg el nem készül!
Képek forrása: Pinterest