StartUp>Egészség>TOP 12 egészségügyi chatbot
Egészségügyi chatbot
Egészség Tech

TOP 12 egészségügyi chatbot

0
(0)

Az elmúlt években az intelligens algoritmus-alapú, szöveges vagy hangrendszerű alkalmazások egyre inkább megsokszorozódtak és immáron az egészségügyben is jelentős helyet foglalnak el. Az alábbiakban megismerheted a top 12 egészségügyi chatbot-ot.

Az orvosok azt gondolják erről az újdonsült tendenciáról, hogy az efféle applikációk enyhítik az általános orvosi ellátás terhét, és segíthet a betegeknek abban, hogy felelősségteljesen gondolkodjanak az egészségükről.

A beszélő algoritmusok

A chatbotok, a számítógépes programok vagy intelligens algoritmusok, amelyek beszélgetést folytatnak hangosan vagy szövegesen egyre népszerűbbé válnak és már jelenleg is széles körben elterjedtek. A chatbotok az emberi emóciók számos területére kiterjednek. Szükséged van egy barátra, amikor magányos vagy? Töltsd le a Replikát. Szükséged lenne egy pszichológusra? Töltsd le a Woebotot. Szeretnél végre egy személyi edzőt? Töltsd le a Gingert. De vannak már olyan alkalmazások is, melyek konkrétan katolikus hívők számára lettek kiépítve, hogyha bűnt szeretnének vallani, akkor  a legördülő menüben akár azonnal meg is tehessék.

Sajnos vagy nem sajnos  a jövőben a gyerekeknek egyre több virtuális barátjuk lesz az emberi kapcsolatok mellett. Így már tény, hogy a technológia behatol az élet minden aspektusába. És ez alól nincs mentesség.

A chatbotok helye az egészségügyi ellátásban

El kell ismernünk, hogy vannak olyan esetek, amikor egy digitális személyi asszisztens vagy egy chatbot segíthet az orvosoknak, az ápolóknak, a betegeknek vagy a családtagjaiknak. A chatbotok egyik fő célja, hogy megkönnyítsék az egészségügyi szakemberek terhét, emellett pedig segítenek az átláthatóbb rendszerezésben, a gyógykezelésekben, a sürgősségi helyzetekben vagy elsőségnyújtásban, méghozzá úgy, hogy opciót kínálnak az egyszerűbb orvosi problémák megoldására.

Az általános elgondolás az, hogy a jövőben ez a beszélő vagy szöveges intelligens algoritmusok az elsődleges ellátás első kapcsolattartó pontjává váljanak. A betegek első lépésként a chatbotokhoz fognak fordulni és nem minden „apró” problémával az orvosokhoz vagy ápolókhoz sietnek. Amennyiben a chatbot nem képes hasznos választ nyújtani a személynek akkor továbbítja azt egy igazi orvosnak.

Egészségügyi chatbot

A Medical Futurist úgy gondolta, hogy megmutatja a 12 jelenleg legígéretesebb egészségügyi chatbotot, hogy legyen elképzelésünk mire várhatunk a jövőben:

 1. Safedrugbot
 2. Izzy
 3. Babylon Healthy
 4. Firenze
 5. Your.MD
 6. Ada Health
 7. Sensely
 8. Buoy Health
 9. Infermedica
 10. GYANT
 11. Bots4Health
 12. Cancer Chatbot

Képek forrása: Pinterest

Egyéb forrás: www.medicalfuturist.hu

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?