StartUp>Életmód>Karácsonykor is egészségesen – Vegán menü Szentestére
Életmód

Karácsonykor is egészségesen – Vegán menü Szentestére

Vegán menü Szentestére
0
(0)

Ugye téged is elért a karácsonyi hangulat ünnepi érzése? Mi már izgatottan várjuk az évnek a legszebb időszakát, a szeretteinkkel töltött minőségi időt, a karácsonyfa díszítést, a hálával teli koccintást, sőt még az egésznapos főzést is. Most egy vegán menüt mutatok meg neked.

Idén kedvezni szeretnénk azoknak, akik életmódváltáson mennek keresztül és aggódnak a nehéz ételek következményeitől. Az a remek hírünk van, hogy nem kell megvonni magatoktól az ízletes finomságokat ezeken a napokon sem, hiszen rengeteg variáció van, amit elkészíthettek a családnak. A képlet egyszerű: az összetétel jóval egészségesebb, az íz pedig ugyanolyan mennyei, mint az eredetieknél.

Felkészültetek egy vegán, két fogásos menüsorra?

vegán menü karácsonyra

Vegán halászlé

Hozzávalók:

  • 50 g Kombu alga (nem szárított!)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek. só és pirospaprika
  • 2 padlizsán
  • 25 dkg metélt durum tészta
  • olívaolaj
  • Erős Pista (ha szereted!)

Elkészítés:

Vízzel öntsd fel az algát, egészen addig, amíg el nem lepi, majd hagyd állni körülbelül 10 percig! Vágd apróra a hagymát, a padlizsánt pucold meg és vágj ki belőle „halszeleteket”, a maradékot pedig kockázd össze! A padlizsán szeleteket és a kockákat is serpenyőben, forró olívaolajban pirítsd meg! Ha eltelt a tíz perc, darabold fel az algát is, ami időközben jól megszívta magát vízzel! Egy lábasban dínszteld meg a hagymát, majd vedd le a tűzről és öntsd rá a fűszereket! Adj hozzá 2.5 liter vizet, kevergetés mellett forrald fel, végül tedd bele az algát, és a padlizsánt! Fedő alatt 25 percig főzd, ezalatt készítsd el a tésztát is! Ha kész, Erős Pistával tálald, úgy az igazi!

Vegán menü - halászlé recept

Vegán töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 600 g füstölt tofu (használhatsz gabonakolbászt vagy szejtánt is!)
  • 150 g  nyers rizs
  • 1 nagy fel felaprított vöröshagyma
  • 3-4 gerezd felaprított fokhagyma
  • savanyú káposzta levelek
  • szálas, felaprított savanyú káposzta
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál füstölt pirospaprika
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • szójajoghurt

Elkészítés:

Egy tálban morzsold szét a tofut és add hozzá a rizst, a vöröshagymát, a fokhagymát, majd sózd és borsozd ízlés szerint! A káposztaleveleket tisztítsd meg a vastagabb erektől, majd a közepére körülbelül két evőkanál tölteléket helyezz és hajtogasd vagy tekerd össze úgy, hogy kis csomagokat kapj! A töltött káposztaleveleket egy nagy lábosba helyezd, halmozd  a tetejére a szálas káposztát és öntsd fel annyi ízzel, amennyi éppen ellepi! 20-25 percig közepes lángon főzd! Amíg fő a káposzta, addig készítsd el a rántást: 1-2 evőkanál olívaolajon pirítsd meg a lisztet, majd a tűzről levéve add hozzá a paprikát, önts rá vizet és keverd simára! Mehet a káposztára! Forrald át együtt az egészet, a rántás után még egy 15 percet főzd, és már tálalhatod is! Szójajoghurttal és ropogós, kovászos kenyérrel az asztalt körbeülők kedvence lesz!

Vegán menü - töltött káposzta recept

És természetesen a desszertről se feledkezzünk meg! A Darkest Desire által forgalmazott vegan étcsokoládék és egészséges édességek lemondások nélküli élvezetet kínálnak mindenki számára!

 

Képek forrása: Pinterest

Egyéb források: www.veganleszek.blog.hu, www.zizikalandjai.com, www.ízbunker.blog.hu

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?