StartUp>Tech>Autó>Ezek az elektromos autók debütálnak a következő években
Porsche Mission E
Autó

Ezek az elektromos autók debütálnak a következő években

0
(0)

Tetszik vagy sem, az elektromos autók elterjedése megállíthatatlan. A Tesla kinyitott sok ajtót és szemet és a nagy autógyártók sorra mutatják be elektromos autóikat. Melyek közt vannak viccesek és közepes árfekvésűek is.

Audi e-TronAudi e-Tron elektromos autó

Az Audi idén év végén mutatja be elektromos autóját, az e-Tron-t. 2020-ra három teljesen elektromos autót tervez piacra vezetni az Audi, míg 2025-re húsz elektromos és plugin-hibrid autót terez bemutatni az Audi.

BMW i4 és Mini ElectricBMW i4

Az i3-as és i8-as modellel a BMW volt az első német autógyár, mely elektromos autókkal jelent meg a piacon. 2025-re több mint huszonöt elektromos autót (teljesen elektromos és plugin hibrid) tervez bemutatni a BMW. Jövőre a legendás Mininek jelenik meg elektromos modellje, mindeközben a BMW megerősítette az új, elektromos, 4 ajtós kupé i4 megjelenését, mely az i Vision Dynamics-re épül, 600 km-es hatótávval és 4 másodperces, 0-100 km/órás sebességre való gyorsulással.

Hyundai Kona EVHyundai Kona EV

A Hyundai is teljes gőzzel halad az elektromos autók piacán, az Ioniq EV után, idén már a Kona SUV-t is meg lehet rendelni alacsony és nagy hatótávú változatban is. A rövid hatótávú változat 135 lóerős motorral és 300 km-es hatótávval (39 kWh) rendelkezik, a nagy hatótávú motorja 204 lóerős és 470 km-es hatótávval (64 kWh) rendelkezik és 7,6 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/h sebességre.

Jaguar I-PaceJaguar I-Pace

A Jaguár idény nyáron mutatja be első elektromos meghajtású SUV-ját, az I-Pace-t, mely kifejezetten a Tesla Model X versenytársának készült. A közel 400 lóerővel, az I-Pace 4,8 másodperc alatt tud felgyorsulni 0-100 km/h sebességre. Az I-Pace 400 km-es elektromos hatótávval rendelkezik.

Mercedes-Benz Generation EQMercedes Benz EQ

A Mercedes-Benz hamarosan megjelenik új osztályával, az EQ-val. Az első a sorban az EQC, a GLC-n alapuló SUV, melynek debütálása 2020-ban várható. Valószínűleg két darab, összesen 400 lóerős motort fog kapni, melyek elektromos hatótávja 500 km lesz várhatóan. Az A-osztály elektromos alternatívája is készülőben van, EQA néven.

Porsche Mission EPorsche Mission E - elektromos autó

A Porschenál egyelőre még nem mernek beszélni az elektromos 911-esről, az elektromos Panamera azonban már tervezési fázisban van. Jövőre legördül a gyártósorokról a Mission E, mely a Porsche szerint a jövő sportautóját testesíti meg. 670 lóerős motorja 3,7 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h sebességre, elektromos hatótávja 500 km.

Tesla Model 3 és Tesla RoadsterTesla Roadster

Az elmúlt évek legnagyobb hírnévnek örvendő elektromos autója kétségtelenül a Tesla Model 3, melyet az elektro-mobilitás úttörőjének szántak. Kevés vált valóra ebből a látomásból, a Tesla-nak komoly pénzügyi és gyártási gondjai vannak. A legújabb jelentések szerint, az európai fogyasztók 2018 végére kaphatják meg első autóikat. Az új Tesla Roadster megjelenését 2020-ra várják, mely a leggyorsabb autó lesz a piacon 1,9 másodperces, 1-100 km/h-ra való gyorsulásával.

Volkswagen I.D. RangeVolkswagen ID

A következő években a Volkswagen csoport 70 milliárd Eurót önt az automobil történelem átírásába. A Volkswagen 1 millió elektromos modellt kíván piacra dobni 2025-ig. 2020-ban jelenik meg az I.D., egy elektromos Golf, 400-600 km közötti hatótávval.

Volvo XC40 és V40Volvo XC40

A Volvo öt teljesen elektromos autót tervez piacra dobni 2019 és 2021 között. Az első vélhetően az XC40 elektromos változata lesz, később a V40-nek is meg fog jelenni a teljesen elektromos változata.

 

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazat szám: 0

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?