StartUp>Startup>Sikeres magyar startupok I.
Startupok Magyarországon
Startup

Sikeres magyar startupok I.

5
(1)

Kezdjünk azzal, hogy pontosan mi is az a startup? Egy ígéretes ötlet köré felépült vállalkozás. Külföldön eléggé, de Magyarországon is igen népszerű a fiatalok körében és rengeteg úgynevezett startup inkubátorház várja azokat magyar startup koncepciókat, amikbe érdemes belefektetni.  

Hazánkban körülbelül 600 startup létezik, ami mondhatni egyenlő arányú az ország lakosságának viszonylatával és a külföldi startupok számával. A legtöbb startup a nemzetközi piacot célozza meg vagy legalább az Európai területet, nagyon kevesen koncentrálnak a hazai lehetőségekre. A befutott és eredményes startupokat nagyrészt felvásárolják a konkurens vállalatok és cégek.

Magyarországon budapesti székhellyel rendelkezik a legtöbb startup, ez okból kifolyólag nyílt meg Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb startup irodája a fővárosban, de vannak ismertebb és sikeres startupok Győrből, Debrecenből és néhány Szegedről is.

Nézzük, melyek a legbefutottabbak!

  1. Futárom.com: egy weboldal, ahol a jogosítvánnyal rendelkező futárok és a szállítási igények találkoznak.
  2. Turine Al: összekapcsolták a biológiát és az informatikát és egy olyan szoftvert hoztak létre, amely segítségével megismerhetjük a gyógyszerek rákos sejtekre gyakorolt impulzusát.
  3. HeatVentors: a hagyományos fűtési technikákkal szemben 20-40%-os megtakarítást biztosítanak a fázisváltó anyagok felhasználásával.
  4. RateMate: a szállodák és hotelek kedvére tesznek ezzel a szolgáltatással, hiszen a közeli eseményeket, rendezvényeket tüntetik fel, így a szállásadók ezt figyelembe véve tudják alakítani a szobák árait. Kutatások alapján, nyolc milliárdot is bukhatnak évente azok a hotelek, amelyek számításon kívül hagyják ezeket a külső tényezőket. Olyan neves szállodák használják már, mint a Hilton vagy a Marriott.
  5. Click for Work: a diákok számára készült startup, ahol a 16. életévüket már betöltött tanulók találhatnak szakértelmet nem igénylő, alkalmi munkákat maguknak.
  6. PublishDrive: mesterséges intelligencia segítségével fejlesztik az e-könyvek publikálását és értékesítését egyaránt. Az ötlet már jó néhány támogatást kapott, köztük a Google Startup inkubációs programja és a Credo 1,2 millió dolláros befektetése.
  7. Xeropan: gyakorlatias és az élethelyzeteknek megfelelő anyagokkal segítik a nyelvtanulást, ahol felhasználnak híranyagokat, tévéműsorok párbeszédeit és filmek előzeteseit is.

Kíváncsi vagy még több startup-ötletre? Olvasd el a második részt is!

Kiemelt kép forrása: Pinterest

Egyéb forrás: Origó és StartupOnline

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?