StartUp>Életmód>Divat>Szereted a divatot? Így légy minimalista!
Minimalista divat
Divat

Szereted a divatot? Így légy minimalista!

5
(1)

Ismered az érzést, amikor vásároltál valamit, de úgy érzed, hogy vásárolnod kell valamit? Még, még, még. Még többet. Ez csak azt jelenti, hogy bármi gyakori fogyasztása környezetkárosító hatású, felesleges és felelőtlen. Divattanácsok minimalistáknak.

Ahogy egyik napról a másikra mindenki tudatossá igyekszik válni, tehát elkezdjük megszabadítani a világot a műanyag zacskóktól, edényektől és elemektől, úgy a nem fenntartható ruházati cikkek jelenléte is nyilvánvalóvá válik. De hogyan egyeztethetjük össze a divat iránti szeretetünket ezzel a szelektáló, minimalista életmóddal? Néhány gyakorlat és stratégia sokat segíthet.

Minimalista divat

Slim Down Closet

Kutatások elárulták, hogy a ruháink mindössze 20%-át hordjuk rendszeresen, a maradék 80% pedig olyan dolgokból áll, amelyeket valamilyen alkalomra vásároltunk, de soha többé nem hordtunk többet, vagy dolgok, amikre úgy gondolsz,  szükséged van rájuk egy jövőbeli esemény miatt, dolgok, amik valamilyen emlékhez kötnek, de csak a vállfán lógnak. Nos, 80%, fájó szívvel mondom ki, de ideje mennetek!

A kitakarítás sem egyszerű, de a minimalista lét azt jelenti, hogy meg kell feledkeznünk a sok felesleges vásárlásról. Fektessünk le egy alapszabályt: tudatában kell lennünk, hogy kik vagyunk és mire van szükségünk. Amire nincs, azt el kell adományozni vagy egyszerűen el kell adni olyasvalakinek, aki örömét és hasznát leli benne.

Vegyük sorra, hogy mi hiányzik a szekrényünkből és miért. Vajon arra tényleg szükségünk van, vagy egyszerűen csak kell, mert tetszik? Na, ilyen gondolkodás nincs többé!

Az elkészített lista ne legyen túl hosszú, de a gyakorlatban az egyszerű, alapvető megjelenés darabjai legyenek. A színekben használjunk ismétlődő, föld árnyalatokat, mint a barna, sötétkék, fehér, fekete. Nem kell félni a ruhatár monotonitásától, mert a kényelmes és komplementer színpalettán belüli vásárlás roppant nagy előnye, hogy könnyen hordható és illeszthető. A tartozékok legyenek letisztultak és vizuális érdeklődést kiváltóak, amelyek épphogy feldobják a minimalista irányzatot.

A Quartz összeállított három kérdést, amit érdemes minden vásárlás előtt feltennünk magunknak:

  • Mennyibe kerül?
  • Mennyit fogom viselni?
  • Meddig lesz divatos?

Légy okos vásárló és stílusos minimalista, hogy a pénztárcád olcsón megússza, te pedig tündökölhess!

Képek forrása: WeHeartIt

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattints a csillagokra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazat szám: 1

Még nem érkezett értékelés!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést...

Kövess minket!

Vélemény, hozzászólás?